Dişin ağızda görünen kuron kısmından dişin sinir tabakasına (pulpa) açılan bir oyuktan (kavite) dişin çene kemiği içindeki kök kısmına ulaşılır. Dişin sinirleri kök kısmındaki kanallarda bulunur.
Dişlerimiz 1, 2 ya da 3 kanallı olabilir, hatta ve hatta bazı dişlerimizde daha fazla sayıda kanal bulunabilmektedir. Kanal tedavisi işlemi sinirlerin alınmasıyla, kanalların şekillendirilerek tedavi edilerek, mikroorganizmalardan arındırıldıktan daha sonra genişletilmiş kanalların doldurulması ile devam eder. Son olarak ise dişin kuron kısmına, oluşan hasarın büyüklüğüne göre restorasyon yapılır ve dişin estetik ve fonksiyonel olarak tekrar hayata dönmesi sağlanır. Bu işlemler yapılırken kanal tedavisi yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulandığından hasta herhangi bir ağrı hissetmez.
Yeniden yapılacak olan dişlerin kendi doğal dişleriniz gibi olmayacağını göz önüne alınırsa, kendi dişinizin korunmaya çalışılmasının daha doğru olduğu su götürmez bir gerçektir. Kanal tedavisi tek seans olarak tedavi edilebileceği gibi, bu tedavi 2 ila 3 seans kadar da sürebilmektedir. Ortaya çıkan bu süreçler dişte oluşan hasarla bağlantılıdır. Dişlerde oluşan bu hasarların olabilecek en erken şekilde belirlenmesi ve Endodontist Diş Hekimine başvurulması ile diş kurtarılma başarısı %100 oranlarına ulaşabilmektedir.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
sekiz + 5 =
2015 - Diş Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.