Diş çürümesini ve çürümeye sebep olan etkenleri altı ayda bir diş hekiminize sürekli diş kontrolü yaptırarak ve düzenli bir ağız diş bakımı ile en baştan ortadan kaldırmak gereklidir. Sağlık diş ve dişetlerine sahip olabilmek için; Günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamanız, diş fırçanızı üç ayda bir değiştirmeniz ve akşam yemeklerinden sonra dişlerinizi diş ipi ile temizlemeniz gerekmektedir.
Periodontal Dişeti hastalıklarının tedavisi, dişler üzerindeki plak ve diştaşlarının temizlenmesi ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanması tedavilerini kapsar. Bu tedavi operasyonları dişetinde iltihaplanmaya neden olan bakterilerin ve irritanların uzaklaştırılmasını sağlar. Tedavi sonrasında diş eti tekrar dişe adapte olur. Diş eti hastalığı vakalarının birçoğunda, diştaşı temizliği, dişler üzerindeki plağın uzaklaştırılması ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanması başarılı bir tedavi için yeterlidir. Sonrasında yukarıda da bahsettiğimiz gibi günlük olarak düzenli ağız diş bakımı başarının sürdürülebilmesi için yeterli olacaktır. İlerlemiş dişeti hastalıklarının tedavisinde cerrahi operasyon gerekebilir. Bu dişeti operasyonlarının amacı dişleri çevreleyen derin periodontal ceplerdeki diştaşlarını temizlemek, cebin büzülerek eliminasyonunu ve düzgün bir kök yüzeyini sağlamaktır. Ve tabiki daha kolay temizlenebilir bir dişeti formu oluşturmaktır.
Periodontal dişeti tedavilerinin sonrasında hastaların düzenli olarak diş doktoru tarafından muayene edilmesi, plak kontrolü ve yeni diş taşı birikimlerinin ortamdan uzaklaştırılması gereklidir. Fakat unutmamak gerekir ki; periodontal tedavi ile elde edilen ağız sağlığının sürekli bir şekilde sürdürülebilmesi için kişinin günlük ağız bakımını en etkili şekilde uygulaması gereklidir.
Dişeti tedavilerinin amacı dişleri çevreleyen derin periodontal ceplerdeki diş taşlarını temizlemek, cebin büzülerek eliminasyonunu ve düzgün bir kök yüzeyini sağlamaktır. Ve tabii ki daha kolay temizlenebilir bir dişeti formu oluşturmaktır. Tedaviniz sonrasında sağlıklı ağıza sahip olacağınız gibi dişlerinizdeki diş taşları arındırılmış, dişetlerinin formu düzeltilmiş ve düzgün bir kök yüzeyine sahip olmuş olacaktır.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
+ beş = 12
2015 - Diş Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.