Kanal tedavisi yapılmış olan diş herhangi bir hasara uğrayıp tekrar enfekte olmaz ve diş çürümesini önleyici tedbirler alınır ise ömür boyu bu diş dolgunuzu kullanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde diş hekimi kontrollerine giderek, ağız ve diş sağlığınıza gereken özeni göstererek bu dişinizin tekrar çürümesinin önüne geçebilmeniz mümkündür.
Kanal tedavisi sonrasında yukarıda bahsettiğimiz ağız ve diş temizliğine gereken özenin sağlanması ve bu tedbirlerin elden bırakılmaması halinde kanal tedavisi yapılmış dişleriniz size uzun yıllar fonksiyonel olarak hizmet etmeye devam edecektir. Aklınızda olması gereken konulardan biri de tedavi görmüş olan dişin, tedavi görmemiş dişlere oranla daha sağlıklı olduğudur. Endodontist Diş Hekimi tarafından tedavi edilmiş dişin ömrünün uzun olması için gerekli olan maddeleri bir araya toplarsak;
Kanal tedaviniz bu konuda uzman olan diş doktoru tarafından uygulanmalıdır.
Uzman Diş Hekimi tarafından tedavisi tamamlanmış olan dişin üzeri herhangi bir sızıntı olmayacak şekilde kaplanması gerekmektedir.
Kanal tedavisi yapılmış olan dişlere ayrıca bir özen gösterilmesi gerekmektedir. Kanal tedavisi sonrasında tedavi görmüş dişlere çok dikkat edilerek sert gıdalar tüketilmemeye özen gösterilmelidir.
Dişin tekrar çürümesi ve enfekte olmaması için rutin ağız diş bakımı ve klinik diş muayenesi aksatılmamalıdır. Dişlerinizi günde iki defa fırçalayıp, diş ipi kullanarak ağız içi hijyeninin iyice sağlanabilmesi için gargara kullanmanız diş sağlığınız için faydalı olacaktır.
Kanal tedavisi büyük çürükleri olan dişlere uygulanabildiği gibi köklerinde enfeksiyon olan, kronik apseli ya da akut enfeksiyonu olan dişlere de uygulanabilmektedir. Kanal tedavisi yapılan alanlarda tekrardan enfeksiyonun nüksetmesi mümkün olabilmektedir.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
1 × dokuz =
2015 - Diş Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.