Bebeğinizin ilk dişi büyümesinde ve gelişmesinde çok önemli bir aşamadır. Ebeveynler olarak bizler bu ilk dişli gülümsemeleri bir an olsun aklımızdan çıkarmayız.
Olumlu ağız temizliği alışkanlıkları edinmek ve düzenli olarak diş hekimini ziyaret etmek çocuğunuzun gelecek yıllarda da sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmasını sağlayacaktır.
İyi diş fırçalama alışkanlıkları edinmeye başlamak için asla çok erken değildir. Buna her bir emzirmenin ardından bebeğinizin diş etlerini silerek başlayabilirsiniz. Bebeğinizin dişleri ilk çıktığında, fırçalamaya yumuşak bir fiş fırçasıyla başlayın. Hala dişsiz olan bölgelerdeki diş etlerini temizleyin ve masaj yapın ve genellikle 2 ya da 2 buçuk yaş itibariyle tüm süt dişleri çıktıktan sonra dişlerin arasını diş ipiyle temizlemeye başlayın.
Çocuğunuzun süt dişlerinin bakımı çok önemlidir, çünkü bu dişler kalıcı dişlerin ortaya çıkması için yer tutar. Aynı zamanda da çocuğunuzun konuşmasına ve çiğnemesine yardımcı olurlar.
Diş Hekimleri Birliği çocuğunuzun ilk dişinin çıkmasının ardından altı ay içinde ve ilk yaşına basmadan önce ilk diş hekimi ziyaretini gerçekleştirmenizi öneriyor.
Çocuğunuzun dişleri çıkmaya başlarken, diş etlerine özellikle özen göstererek günde iki kez dişlerini fırçalamasına yardımcı olabilirsiniz. Çocukların çoğu 6 ya da 7 yaşına kadar diş fırçalama konusunda yardıma ihtiyaç duyar. 2 yaşından büyük çocuklar diş fırçalarının üzerinde nohut büyüklüğünde bir florürlü diş macunu kullanmaya başlayabilir. Çocuğunuza diş macununu tükürmeyi ve yutmaktan kesinlikle kaçınmayı öğretin.
Çoğu çocuk ilk dişlerini yaklaşık 6 yaşında düşürmeye başlar. Aynı zamanlarda çocuğunuzun ilk kalıcı dişleri de çıkmaya başlar. Çocuğunuzun kalıcı dişleri belirmeye başladığında diş hekiminiz size diş kaplamaları kullanmanızı önerebilir. Bu kaplamalar dişleri çürümeye sebep olan bakterilerden korumanıza yardımcı olur.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
− 5 = dört
2015 - Diş Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.