Diş beyazlatma işlemine başlamadan önce diş hekiminiz gerekli kontrolleri yapar. Diş renginiz ve dişeti durumunuz kontrol edildikten sonra dişetlerinizde bir enfeksiyon veya diş taşı oluşumu var ise bunların tedavisi yapılır. Dişlerinizin yapısı ve rengi göz önüne alınarak size uygun olan diş beyazlatma işlemi hekiminiz tarafından uygulanır.
Diş kliniğinde diş beyazlatma tedavisinin yanı sıra kendi kendinize uygulayabileceğiniz evde diş beyazlatma işlemi yapmanız mümkündür. Bunun için hekiminiz tarafından hazırlanan bir plak ve diş beyazlatıcı jel ile evde diş beyazlatma yapabilirsiniz. Fakat bu beyazlat işlemi belli bir seviyedeki diş sararma ve renklenmelerin etkili bir yöntem olmakla birlikte günümüz gelişmiş teknolojileri göz önüne alındığında daha az tercih edilen bir yöntemdir. Bunun sebebi ise diş kliniklerinde diş hekiminiz tarafından uygulanan tedavi işlemlerinin başarısı ve gelişen teknolojiler ile birlikte daha kısa süren diş beyazlatma süreleridir.
Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde ve Diş kliniklerinde uygulanan bir yöntem olan ışıkla diş beyazlatma hızlı sonuçları diş renginizin tonunu 4 ila 7 ton arasında açabilmektedir. Diş beyazlatma tedavisinde uygulanan diş beyazlatıcıların içerisinde var olan etken maddeler diş yüzeyinde ve derinlerinde oluşan lekelere nüfuz ederek gerçek bir diş beyazlatma sağlar. Diş beyazlatıcıların içerisinde bulunan bu etken maddelerin oranları ise %10 ila 22 oranında değişmekte olan karbomid peroksit ya da hidrojen peroksittir.
Diş kliniklerinde uygulanan ışıklı diş beyazlatma tedavisi diş hekimleri açısından önemli bir diş beyazlatma yöntemidir. Bu tedavi ile dişleriniz ciddi ölçüde beyazlaştırılabilmektedir. Işıkla diş beyazlatma yöntemleri kullanılan ışığın rengi ve türüne göre kendi arasına 3’e ayrılmaktadır.
Işıklı diş beyazlatma işlemlerinden sonra ağız ve diş bakımınızı belli bir düzen içerisinde yapmanız beyazlatılan dişlerinizin rengini daha uzun süre korumanız için gerekli bir işlemdir. Dişlerinizi fırçalamadan ve ağız bakımınızı yapmadan normal beslenmenize devam etmeniz (çay, kahve, kola gibi aşındırıcı etkisi olan içecekleri tüketmek) durumunda dişleriniz tekrar renkleşmeye ve renkleri değişmeye başlar. Tekrar sararan ve lekelenen dişleriniz için yeniden diş beyazlatma uygulaması yapılması gerekebilir.
Tüm bu yöntemlerin dışında dişlerinizi beyazlatmak için eczanelerde reçetesiz olarak satışa sunulan ürünlerde bulunmaktadır. Bu ürünlerden biri olan diş beyazlatıcı macunları dişlerinizdeki lekeleri çıkarma özelliğine sahip ve dişlerde cilalama yapan özel bir takım kimyasallar barındırırlar. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara bu özelliğe sahip olan diş macunlarının dişinizdeki dentin tabakasını aşındırarak yıprattığı ve sürekli olarak kullanımının diş sağlığınız açısından uygun olmadığı bildirilmiştir.
Diş beyazlatma tedavileri dişin yapısına ve renklenme nedenine bağlı olarak değişen sonuçlar göstermektedirler. Bazı hastalarda sadece beyazlatıcı diş macunları ile istenilen sonuç elde edilebilirken, çoğunlukla gri bir diş rengine sahip bireylerde, dişlerdeki renklileşmeleri ciddi boyutta olanlarda dişlerin eski ışıltısına tekrar dönebilmesi için zirkonyum kaplamalar, porselen laminate veneer kaplamalar ve empress tedavileri de uygulanabilmektedir. Diş çürüklerinden kaynaklanmış bir diş renklenmesi var ise bu kısımlar da estetik dolgu yapılması gerekebilmektedir. Uzman diş hekiminiz ile görüştükten ve muayene işleminiz yapıldıktan sonra diş hekiminiz size en uygun yöntemi belirleyeceği gibi sağlıklı ve ışıltılı dişlere kavuşabilmeniz için gereken ne varsa yapacaktır.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
+ sekiz = 11
2015 - Diş Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.