Diş sağlığınızı korumak kolaydır: günde iki defa dişlerinizi fırçalayın, diş aralarını diş ipiyle temizleyin ve düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret edin. Ancak bununla sınırlı değildir. Dişlerinizin parlaklığını, beyazlığını ve sağlığını korumak konusunda ne kadar bilgili olduğunuzu görmek için bu doğru-yanlış testini deneyin.
Yanlış. Her ne kadar zararlı olmasa da, her öğünden sonra dişleri fırçalamak çok da gerekli değildir. İyi bir temel kural ise dişlerinizi günde iki kez florlu bir diş macunuyla fırçalamak ve günde en az bir kez diş aralarını diş ipiyle temizlemektir.
Yanlış. Kısa mesafelerle nazikçe ileri geri hareket ederek fırçalamak plakları yok etmek için en iyi yöntemdir. Yuvarlatılmış kıllara sahip yumuşak bir diş fırçasını, diş etlerine 45 derecelik açıyla tutmanız gerekir. Dişin tüm yüzeylerini ve yukarıya, diş etine doğru fırçalayın.
Yanlış. Diş ipini sıkıca her bir dişin kenarına doğru yerleştirin ve diş etinin yukarı ucuna ve tekrar altına doğru kaydırın. Diş ipini asla diş etlerine dayamayın. Eğer diş aralarınız oldukça bitişikse, mum kaplamalı diş iplerini deneyin.
Yanlış. Çürükten kansere kadar değişen ağız ve boğaz hastalıkları her yıl milyonlarca kişinin acı çekmesine ve zorluklar yaşamasına sebep olmaktadır. Bununla birlikte Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre neredeyse tüm ağız hastalıkları büyük ölçüde önlenebilir. Gündelik olarak dişleri fırçalamak ve diş aralarını temizlemek ve düzenli olarak diş hekimini ziyaret etmek başlangıç için iyi adımlardır.
Doğru. Ağız çalkalama suyu kullanmak diş fırçalama öncesinde ve sonrasında ağızdaki artıkları gidermeye yardımcı olabilir. Ancak bunun diş fırçalamanın ve diş ipi kullanımının yerini tutamayacağını unutmayın.
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
+ dört = 7
2015 - Diş Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.